Víte, jak odbourávat stres?

01.03.2018 18:01

Málokterý člověk se narodí, aniž by si s sebou do života již nepřinesl notnou dávku stresu. Mohou za to nejen "batůžky", které dostaneme do vínku od svých rodičů, ale také okolnosti, které provází naše početí, období prenatálu nebo porodu. Dále se nabalují další vrstvy stresu, a to v průběhu dětství, dospívání, dospělosti. Mnozí lidé si často ani neuvědomí, že situace nebo dokonce onemocnění, která se nám dějí v současnosti, by mohly souviset s událostmi, které se nám staly právě ve výše zmíněných etapách našeho života.

Víme však, jak stres odbourávat?

Odbourávat stres je možné mnoha způsoby, ať už je to třeba fyzickou činností, různými masážemi, čtením, kulturními zážitky ... Každý si může pod pojmem odbourávání stresu představit něco jiného.

Někdy se nám ale některé životní situace, omyly a nemoci mohou opakovat pořád dokola a my nevíme proč. Může to být právě proto, že stres vznikl již daleko dříve, ale my jsme nevěděli, jak ho v tom daném momentě odbourat, takže jsme to nechali být. Proto se nám v naší praxi osvědčilo, že stres je nejlépe odbourávat od útlého dětství. Chodí k nám maminky, přes které pracujeme na jejich dětech, které mají například problémy se čtením, psaním, motorikou, sebevědomím a když se stres odbourá v dětském věku, nebudou si děti již podobné situace přenášet do další etapy svého života. Protože čím později člověk s obouráváním stresu začne, tím více je pak potřeba na daném problému pracovat. Pokud stres dlouho neodbouráme, může se to projevit nejprve na naší psychice a poté už i na fyzickém těle.

Když odbouráme stres, daleko lépe se nám žije, řešíme věci s nadhledem. Se stresem se dá pracovat opravdu v každém věku, nezáleží na tom, kdy se nám jaká situace stala nebo co momentálně řešíme.

Odbourání stresu nám může v životě pomoci ve vztazích, ať už s rodinou nebo na pracovišti, naučíme se lépe komunikovat a v neposlední řadě nám může pomoci zbavit se bolesti. Právě to, že stres odbouráme, má vliv na zlepšení nebo vymizení fyzických problémů.

V našem studiu se zabýváme odbouráváním stresu, a to za použití terapie Duhový systém, který vychází z Kineziologie One Brain a je doplněn o další techniky: kyvadlo, automatickou kresbu, životní energii, případně Bachovy esence.